Over Portugal

Over Portugal

over portugal De Portugese cultuur

is ontstaan door een combinatie van de inwoners van Europa en de inwoners van het Middellandse Zeegebied. Toch is de Portugese cultuur ook heel erg divers, het ligt er maar net aan in welke regio je bent. In de Portugese keuken wordt er veel gekookt met gedroogde kabeljauw zo wordt er gezegd dat er voor elke dag van het jaar één gerecht met gedroogde kabeljauw te maken valt. Ook is een erg belangrijk onderdeel van de Portugese cultuur, de meeste gespeelde sport van Portugal is overduidelijk voetbal. De Portugese nationale voetbalploeg haalt ook aardige resultaten zo won het team het Europees Kampioenschap van 2016. Het succesvolste is Portugal toch wel met hun rolhockeyteam, hun hebben namelijk 20 Europese titels en 15 wereldtitels. Ook sporten zoals bodyboarden en surfen doen het heel erg goed in Portugal. Het Wereld Kampioenschap surfen is onder andere gehouden in Madeira (Een Portugees eiland), waarschijnlijk de bekendste Portugees ooit komt ook van dit eiland namelijk Cristiano Ronaldo.

Het vervoer in Portugal

Om en nabij de jaren 70 kende Portugal een enorme economische groei, daar werd dan ook snel op gereageerd door onder andere veel wegen aan te leggen. Toen Portugal in 1986 lid werd van de Europese Unie kwamen er ook enkele wegen bij omdat er meer mensen in staat waren om een auto te kopen door de groei van de economie. Portugal heeft ook de op één na langste brug van Europa namelijk de Vasco da Gama brug, de brug heeft een lengte van 12.345 meter. Portugal heeft ook 5 belangrijke internationale vliegvelden namelijk Aeroporto Humberto Delgado (Lissabon), Luchthaven Francisco Sá Carneiro (Porto), Aeoroporto de Faro (Faro), Aeroporto da Madeira (Op het eiland Madeira) en als laatste Aeroporto João Paulo II (Ponta Delgada).

Geografie

Portugal heeft zoals in de inleiding aangegeven een oppervlakte van 92.212 vierkante kilometer, dit is inclusief de eilanden Madeira, Ilhas Selvagens en de Azoren. Exclusief die eilanden, dus alleen het vaste land van Portugal zou dat uitkomen op 89.165 vierkante kilometer. Portugal heeft slechts één buurland en dat is Spanje, met dit land delen ze een grens van 1214 kilometer lang. Het vasteland van Portugal wordt middenin gesneden door de rivier de Taag. Het land heeft nog enkele andere prachtige rivieren zoals de Minho, de Douro of de Guadiana. Het land heeft verder geen natuurlijke meren te bieden, wel heeft het een enorm groot stuwmeer genaamd het Alqueva-stuwmeer, deze heeft een oppervlakte van 250 vierkante kilometer.

Religies in Portugal

Er zijn Portugezen met allerlei soorten religies, maar er is toch wel één religie waar het grootste deel van de bevolking in geloofd en dat is het Rooms-Katholieke geloof. Ongeveer 85% zou Rooms-Katholiek zijn en 2,2% protestant de overige procenten worden verdeeld over de joden, moslims en de hindoestanen.

Terug naar boven