Meer over Portugal

Portugal Portugal is gelegen in de westkust van de Iberisch Schiereiland, dat verdeelt het binneland Middellandse Zee van de Atlantische Oceaan. Het is gelegen in de Atlantische kust van deze plateau, en kruisen met verschillende rivieren wat zijn oorsprong is in Spanje. Meest van deze rivieren stroom van oost naar west degorgering in de Atlantische; van noord naar zuid.

Kustlijn

De continentaal plaat heeft een gebied van 28 000 hectare kilometer, hoewel het breedte is veranderlijk van 150 kilometers in het noorden van 25 kilometers in het zuiden. Haar sterke reliëf is gemarkeerd door diepe submariene canyon en de voorzetting van de belangrijke rivieren. De Estremadura uitloper scheiden de Iberische Abyssal en Tagus Abyssal Plains, terwijl de continentaal helling is geflankeerd door onderzeese berg en aanligt tegen de vooraanstaand Gorgine Bank in het zuiden. Momenteel, de Portugese overheid beweert een 200 meter diepte, of tot een diepte van exploitatie.

Ligging van Portugal

De Portugese grondgebied ontstond tijdens de geschiedenis van Gondwana en werd uitgelijnd met Europa na de continent Pangea langzamer zijn scheiding begon in verschillende kleinere platen. De Iberische Plaat werd gevormd tijdens de Cadomische orogenese van de late Neoproterozoïcum, van de marges van de Gondwana continent. Door botsingen en groei een groep van eilandbogen begonnen te scheiden van Gondwana. Deze platen zijn nooit gescheiden eigenlijk van elkaar anders sinds de periode in 2008. Door de Mesozoïcum, de drie “Portugese platen’’ waren een deel van Noord-Frankrijk Armoricaans Massief tot Golf van Biskaje begon te scheiden. Volgend de scheiding van Iberische abyssale vlakte, Iberisch Schiereiland en Europa begonnen te drijven van Noord-Amerika, als de Mid-Atlantische breuk gebied trokken de drie platen weg van de grote continent. Tenslotte, Iberië botsten met Zuid-Frankrijk en de regio werd een Schiereiland van Europa. De Ibrische platen zijn sinds de late Oligoceen al aan het bewegen als een deel van de Euraziatische plaat, met de grens tussen Eurasië en Afrika gelegen langs de Gibraltar.

alles over portugal