Cultuur Portugal

Circa 95% van de inwoners is katholiek. De overige inwoners zijn joods, islamitisch of protestants. De cultuur van de Portugezen is erg veelzijdig. Portugezen zijn enorm trots op de ‘Fado’ cultuur. Dit is het levenslied van de Portugezen. Het lied is erg belangrijk voor de Portugezen en gaat voornamelijk over de dood en liefde. In de zomertijd van Portugal worden de meeste traditionele feesten gevierd. De feesten die er dan gevierd worden zijn onder andere processies, oogstfeesten, folklorefestivals, en bloemenfeesten. Ook worden andere traditionele feesten gevierd, zoals middeleeuwse en Arabische. Feestdagen zijn dus erg belangrijke dagen voor de Portugese cultuur en tradities en daarom wordt er ook veel aandacht aan besteed. Steden worden traditioneel versierd en er wordt veel gedanst en muziek gedraaid door de Portugezen.

Portugal

Portugal is officieel een Republiek en grenst aan één land en dat is Spanje. Ook valt het ‘Madeira’ eiland onder het Portugese grondgebied. Portugal bereikte in 2017 een hoeveelheid aantal inwoners van ongeveer 10.840.000. De hoofdstad is Lissabon, Lissabon is erg groot en heeft daarom ook een aantal inwoners van rond de 510.000. Ook Porto, Braga, Amadora en Funchal zijn grote steden in het land. In 1986 behoorde Portugal tot de EU en sinds het jaar 1999 gebruikt Portugal de Europese munteenheid. Het land heeft een oppervlakte van circa 92.212 km². Dit is ongeveer 2,5 keer zo groot als de oppervlakte van Nederland. De lengte van Portugal is 560 meter lang en heeft een breedte van ongeveer 220 kilometer. Het klimaat in het noordelijke gedeelte van Portugal is kouder dan het zuidelijke gedeelte. In het zuidelijke gedeelte is het voornamelijk zonnig. In de zomer is het in Portugal droog en erg heet, het is mogelijk dat de temperatuur oploopt tot zo’n 40 graden.

cultuur portugal

Taal

De officiële taal in het land is Portugees. De taal wordt ook gesproken in een aantal continenten als moedertaal. Ook wordt de taal gesproken in onder andere: Oost-Timor, Brazilië, Guinee-Bissau, Angola, Kaapverdië en Mozambique. Het Mirandees is de 2e officiële taal in Portugal. De taal wordt gesproken in een aantal gemeenten in het noordelijke gedeelte van Portugal. Het Mirandees wordt gesproken door circa 16.000 mensen.

Economie

Portugal is een arm land. Het land behoort tot de groep arme landen van de West-Europese deel van Europa. Zelfs nadat Portugal in 1986 behoorde tot de EU bleven de arbeidsproductiviteit en de lonen erg laag. Eén van de oorzaken van de belemmering van de groei van Portugal komt doordat het onderwijs verplicht is voor kinderen tot en met 15 jaar. Schoolopleidingen worden niet afgemaakt en weinig mensen volgen een vervolgopleiding, dit is een erg belangrijke oorzaak voor de arbeidsproductiviteit. Uiteindelijk zorgt lage arbeidsproductiviteit ook voor lage lonen in het hele land. De lonen in Portugal en de lonen in Europa verschillen erg veel van elkaar. Het exporteren van wijn is erg belangrijk in Portugal en dan voornamelijk de populaire zoete en versterkte wijnsoort ‘port’. Ook is het exporteren van kurk erg belangrijk, in de meeste landen komt kurk oorspronkelijk uit Portugal