Kaart Portugal

In het jaar 1976 werden de 11 provincies van Portugal vervangen door 18 districten en 2 autonome regio’s (Madeira en Azoren). De districten van Portugal zijn ook weer onderverdeeld in 308 municipios. Deze municipios worden ook wel gemeenten genoemd.

Districten

1. Lissabon, de oppervlakte van het district is 2761 km² en grenst aan Leiria, Santarém, Atlantische Oceaan en Setúbal. De hoofdstad van het district is Lissabon.
2. Leiria, de oppervlakte van het district is 3515 km² en grenst aan Coimbra, Castelo Branco, Atlantische Oceaan, Santarém en Lissabon. De hoofdstad van het district is Leiria.
3. Santarém, de oppervlakte van het district is 6747 km² en de hoofdstad van het district is Santarém.
4. Setúbal, de oppervlakte van het district is 5064 km² en de hoofdstad van het district is Setúbal.
5. Beja, de oppervlakte van het district is 10.225 km² en het grenst aan Setúbal, Évora, Faro, Atlantische Oceaan en Spanje. De hoofdstad van het district is Beja.
6. Faro, de oppervlakte van het district is 4960 km² en grenst aan Beja, Atlantische Oceaan en Spanje. De hoofdstad van het district is Faro.

kaart portugal

7. Évora, de oppervlakte is 7393 km² en het grenst aan Portalegre, Santarém, Beja, Setúbal en Spanje. De hoofdstad is Évora.
8. Portalegre, de oppervlakte is 6065 km² en de hoofdstad is Portalegre.
9. Castelo Branco, de oppervlakte is 6675 km² en het grenst aan Guarda, Coimbra, Leiria, Santarém, Portalegre en Extremadura. De hoofdstad is Castelo Branco.
10. Guarda, de oppervlakte is 5518 km² en het grenst aan Bragança, Viseu, Coimbra, Castelo Branco en aan Spanje. De hoofdstad is Guarda.
11. Coimbra, de oppervlakte is 3947 km² en het grenst aan Aveiro, Viseu, Guarda, Castelo Branco, Atlantische Oceaan en Leiria. De hoofdstad is Coimbra.
12. Aveiro, de oppervlakte is 2808 km² en het grenst aan Porto, Viseu, Atlantische Oceaan en Coimbra. De hoofdstad is Aveiro.
13. Viseu, de oppervlakte is 5007 km² en de hoofdstad is Viseu.
14. Bragança, de oppervlakte is 6608 km² en het grenst aan Vila Real, Viseu, Guarda en Spanje. De hoofdstad is Bragança.
15. Vila Real, de oppervlakte is 4328 km² en de hoofdstad is Vila Real.
16. Porto, de oppervlakte is 2395 km² en de hoofdstad is Porto.
17. Braga, de oppervlakte is 2673 km² en het grenst aan Viana do Castelo, Spanje, Vila Real, Atlantische Oceaan en Porto. De hoofdstad is Braga.
18. Viana do Castelo, de oppervlakte is 2255 km² en de hoofdstad is Viana do Castelo.

Portugal

Portugal is een Portugese Republiek dat in het zuidwesten ligt van Europa. De eilandengroepen Madeira en Azoren behoren tot het land Portugal. Het land telt een aantal inwoners van rond de 10.840.000. Portugal is een klein land met een aantal bekende bezienswaardigheden. In het jaar 1986 behoorde Portugal tot de EU en in 1999 werd de munteenheid ‘euro’ gebruikt. Het land grenst alleen aan Spanje, want Spanje is het enige buurland van Portugal. De twee landen hebben een landgrens van 1214 kilometer lang.

Geografie

De oppervlakte van het land Portugal is 92.212 km². Dit is exclusief Madeira, Azoren, Selvagens en Ilhas, want die hebben een oppervlakte van 89.165 km². De Taag is een rivier die het vasteland van Portugal doorsnijdt. De rivier heeft een lengte van 1008 kilometer en een hoogte van 1590 meter en stroomt ook door Spanje. In het noordelijke gedeelte van Portugal is het bergachtiger dan in het zuidelijke gedeelte van Portugal. Ook heeft het noordelijke gedeelte een regenachtiger klimaat en is het veel kouder. Ook zijn de Douro, Guadiana en de Minho grote rivieren die ook door Spanje stromen. De eilandengroepen Azoren en Madeira bestaan uit een aantal eilanden. De eilandgroep Azoren bestaat uit 9 eilanden en de eilandgroep Madeira bestaat uit 5 eilanden en liggen aan het westelijke gedeelte van Portugal.