Rondreis Portugal

Braga wordt ook het door velen gezien als het ’Rome van Portugal`. Op 5 km van de stad ligt het Pelgrimsoord Bom Jesus De Via Sacra. Dit is een monumentale trap. Het leidt je langs diverse terrassen met zeer interessante Braga van bedevaartskerk.

Coimbra

Coimbra was in de Middeleeuwen de hoofdstad van Portugal. De stad vertoont nog steeds tekenen van het dagelijkse leven uit de Middeleeuwen.

Lissabon

De parel van Portugal. Ligt op de rechteroever van de Traag aan een grote baai. Volgens de overleveringen werd Lissabon gesticht door de Odysseus. Het heeft vele historische gebouwen en vele monumenten. Ze zijn ook bekend om de smalle kronkelend straatjes, ook diverse musea een mooie haven is Lissabon die uitermate geschikt is als winkelstad.

rondreis portugal

Porto

Porto ligt in het noordwesten aan de Costa Verde. De stad staat ook wel bekend als Oporto en is de één na grootste stad van Portugal. Het heeft net als Lissabon heuvel. De stad staat bekend om de Port. Dit is een zoete dessertwijn. Natuurlijk zal je Porto ook kennen van het voetbal. In de stad speelt namelijk FC Porto.

Sintra

Sintra heeft volgens velen de mooiste paleizen van Portugal. Het is niets voor niets door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De historische plaats is vanuit Lissabon en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.